02 848 3800 / mgtravel(a)matkagalleria.fi

Uudenkaupungin merihistoriallinen yhdistys ry – 17.–25.10.2018 Adrianmeren risteily 9 pv

HUOM! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 18.5. saakka

Opastettu matka

Ihastu Kroatiaan ja sen naapureihin! Vietä erilainen kaupunkiloma Adrianmerellä – astu joka aamu uuteen, hienoon kohteeseen. Lähtö- ja paluusatamana on uljas Dubrovnik, jonka upeasti säilynyt, muurien kätkemä historiallinen ydin kutsuu vaeltelemaan autottomille kujilleen.  Sloveniassa tutustut keskiaikaiseen Koperiin tai suloiseen Piraniin, jonka viehkeimmät kujat ja aukiot lymyävät niemessä meren saartamina. Italian puolella pääset Venetsiaan; romanttisille kanaaleille ja palatseille, silloille ja saarille. Anconan ensivaikutelmasta voi odottaa jotain muuta, mutta tämä Italian vilkas rannikkokaupunki tarjoilee mielenkiintoisen kattauksen historiaa. Viimeisiä päiviä tähdittävät kroatialaiset herkut. Šibenikin kaupungin sokkeloiset keskiaikaiset korttelit on luotu kuljeskeluun. Luonnonkauniilla Hvarin saarella odottelee pieni, elegantti kaupunki sekä maalaismaiset näkymät viini-, oliivi- ja laventeliviljelmineen.

Risteilyaikataulu * 9 pv

ke 17.10.       Lento Helsinki – Dubrovnik (Kroatia), hotelliyöypyminen
to 18.10.       Dubrovnik (Kroatia), laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
pe 19.10.       Päivä merellä
la 20.10.        Koper (Slovenia) klo 08.00 – 20.00
su 21.10.       Venetsia (Italia) klo 08.00 – 18.00
ma 22.10.      Ancona (Italia) klo 08.00 – 18.00
ti 23.10.         Sibenik (Kroatia) klo 08.00 – 18.00
ke 24.10.       Hvar* (Kroatia) klo 07.00 – 18.00
to 25.10.       Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen.

*Maihinmeno venekuljetuksella

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella*, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita

Lentoaikataulut sitoumuksetta
Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Menolento 17.10. D8 484
Helsinki 16.40 – 18.45 Dubrovnik

Paluulento 25.10. SK1852/SK716
Dubrovnik 10.50 – 13.45 Tukholma 15.25 – 17.20 Helsinki

Matkaohjelma

Risteilylle myydään Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito) M/S Marella Celebration  https://www.kristinacruises.com/marella-celebration/

Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin

Laivan koko: maltillinen, 1264 matkustajaa

Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä

Keskiviikko 17.10. Lento Helsinki – Dubrovnik (Kroatia), hotelliyöypyminen

Lisämaksullinen kuljetus Vakka-Suomesta Helsinki-Vantaalle (reitti ja hinta vahvistuu myöh.)

Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Dubrovnikiin, jossa majoitumme hotelliin Cavtatissa ja nautimme illallisen.(P)

Torstai 18.10. Dubrovnik (Kroatia), laivaan nousu. Laiva lähtee klo 22.00
Hotelliaamiaisen jälkeen siirrymme bussilla Dubrovnikin vanhaan keskustaan, jossa teemme kevyen kävelykierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella.Illan tullen laivamme suuntaa merelle ja risteily voi alkaa. (A, P)

Perjantai 19.10. Päivä merellä
Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivamme palveluista. (TH)

Lauantai 20.10. Koper (Slovenia) klo 08.00 – 20.00
Adrianmeren rannikolla sijaitseva Koperin kunta on tunnettu kauneudestaan.  Se on Slovenian rannikkokaupungeista suurin. Koperi historia ulottuu aina antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Viehättävässä kaupungissa voi tehdä ostoksia, maistella paikallisia erikoisuuksia ja nauttia alueen viinejä. Koper on vain noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Slovenian pääkaupungista  Ljubljanasta. (TH)

Sunnuntai 21.10. Venetsia (Italia) klo 08.00 – 18.00
Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä kuuluisimpana ehkä Huokausten silta, 1300-luvulla rakennettu Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen tuhatvuotinen kirkko. (TH)

Maanantai 22.10. Ancona (Italia) klo 08.00 – 18.00
Ancona on vilkas lauttasatama mantereen ja saarten välisessä liikenteessä. Vaikka satama-alue saattaa yllättää, tarjoaa Ancona antiikin aikaista arkkitehtuuria sekä historiallista viehätysvoimaa, jota voi kokea parhaiten mäen päälle rakennetussa vanhassa kaupunginosassa. Anconan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa 1100-luvulla rakennettu goottilainen katedraali. (TH)

Tiistai 23.10. Sibenik (Kroatia) klo 08.00 – 18.00
Kun muut Dalmatian kaupungit ovat joko kreikkalaisten tai roomalaisten perustamia, Sibenik on täysin kroatialainen kaupunki. 900-luvulta lähtien kaupunkia ovat hallinneet ja sen läpi kulkeneet venetsialaiset, bysanttilaiset, bosnialaiset kuin myös Habsburgien rykmentit. Nykyisin noin 40 000 asukkaan kaupunki on teollistunut. Kaupungin historia on hyvin säilynyt ja siitä on jäljellä muun muassa 1300-luvulla rakennettu St. Jamesin katedraali, joka mainitaan myös UNESCOn maailmanperintölistalla. (TH)

Keskiviikko 24.10. Hvar (Kroatia) klo 07.00 – 18.00
Hvarin saarta kutsutaan usein uudeksi ”St. Tropeziksi” ja Euroopan aurinkoisimmaksi paikaksi. Uusitut venetsialaiset kaupunkipientalot, keskiaikaiset rakennukset sekä  upeat satamassa seisovat jahdit  ovat luoneet Hvarista suositun matkakohteen viime vuosina. Saarella on myös paljon reheviä oliiviviljelmiä, hedelmätarhoja sekä tusinoittain viinitiloja. Hvarin kaupungissa voi maistella vaikkapa grillattua mustekalaa yhdessä posip-rypäleistä tuotetun valkoviinin kanssa. (TH)

Torstai 25.10. Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Laivasta nousu,paluulento Suomeen

Saavumme aikaisin aamulla Dubrovnikiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Celebrationille Rauhassa nautitun aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla lentokentälle, josta paluulento Suomeen lähtee. (A) Lisämaksullinen kuljetus Helsinki-Vantaalta Vakka-Suomeen(reitti ja hinta vahvistuu myöh.) 

Hinnat Risteilyhinnat € / hlö

Sisähytti (3/4 kansi)

1.690,00
Ulkohytti (1/2 kansi) 1.805,00
Ulkohytti (3/4 kansi) 1.855,00
Ulkohytti (7/8 kansi) 1.935,00
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 1.975,00
Parvekehytti Deluxe  2.295,00
Yhden hengen ulkohytti (2/3 kansi)  2 215,00
Palvelumaksu 23,00/ lasku.

 

Hinnat edellyttävät vähintään 16 matkustajaa. Kuljetuksen lisämaksu lentokentälle Vakka-Suomesta vahvistuu myöh.

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Dubrovnik  – Helsinki
 • Hotelliyöpyminen ja illallinen Cavtatissa
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

Ennakkomaksu 200,00 hlö erääntyy noin viikon kuluttua ryhmäminimin täytyttyä, loppumaksu erääntyy 6 viikkoa ennen matkan alkua, lähetämme molemmat laskut samanaikaisesti. Ilmoittautumiset viimeistään 18.5. elleivät paikat lopu aikaisemmin, paikkoja rajoitetusti

 • Ilmoittautuessa anna virallinen etu- sekä sukunimesi, gsm puhelinnumerosi sekä sähköposti- ja postiosoitteesi.
 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT

MATKA GALLERIA OY
Alinenkatu 29 , 2.kerros (Ugin Sanomien toimitalo)
Puhelin (02) 84 83 800

eeva.laakso-sura@matkagalleria.fi
044 – 77 47 901

sari.salminen@matkagalleria.fi
044 – 77 47 903